Zdravé sladenie.
Koláče, medovníky, záviny, bábovky, torty, štrúdle... Sladké sviatočné pokušenia, lákajúce navyše bielym cukrovým popraškom.
Spotreba klasického
cukru pred sviatkami v kuchyniach, v ktorých gazdinky rady pečú,
dramaticky stúpa. Cukor však nie je pre náš organizmus nevyhnutný
a v nevhodných dávkach je dokonca škodlivý. Dá sa však sladiť zdravo?
Tatiana Šušková sa na jednom z podujatí tohtoročnej kampane Zdravo
a chutne zastavila s jej organizátorkou Denisou Priadkovou pri jednom
stolíku, kde sa práve táto otázka stala dilemou.
Vianočné zdravé pečenie
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Tak vyskúšajte v kuchyni prírodné sladidlá – med, javorový či agávový sirup, stéviu, melasu, či ovocné sirupy. Okrem zdravia pomôžu aj pri redukcii vašej hmotnosti. A tú asi po sviatkoch budeme všetci tak trochu potrebovať.