Vianočné zdravé pečenie

Vianočné zdravé pečenie

Zdravé sladenie.

Koláče, medovníky, záviny, bábovky, torty, štrúdle... Sladké sviatočné pokušenia, lákajúce navyše bielym cukrovým popraškom.

Spotreba klasického cukru pred sviatkami v kuchyniach, v ktorých gazdinky rady pečú, dramaticky stúpa. Cukor však nie je pre náš organizmus nevyhnutný a v nevhodných dávkach je dokonca škodlivý. Dá sa však sladiť zdravo? Tatiana Šušková sa na jednom z podujatí tohtoročnej kampane Zdravo a chutne zastavila s jej organizátorkou Denisou Priadkovou pri jednom stolíku, kde sa práve táto otázka stala dilemou.

Vianočné zdravé pečenie Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Tak vyskúšajte v kuchyni prírodné sladidlá – med, javorový či agávový sirup, stéviu, melasu, či ovocné sirupy. Okrem zdravia pomôžu aj pri redukcii vašej hmotnosti. A tú asi po sviatkoch budeme všetci tak trochu potrebovať.

Autorka: Tatiana Šušková foto: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame