Hortobágyho palacinky

Hortobágyho palacinky

Komárňanské rebelské recepty.

Tento týždeň nám varí Jozef Černek z Komárna. Je zvyknutý kuchtiť vo veľkom, pretože jeho detsko-mládežnícky divadelný súbor Slovenskí rebeli má takmer stodvadsať členov. Michal Herceg sa dozvedel, že obľúbeným jedlom komárňanských Rebelov sú aj Hortobágyho palacinky.

Hortobágyho palacinky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na Hortobágyho palacinky budeme potrebovať: desať palaciniek, sedemsto päťdesiat gramov bravčového pliecka, tri cibule, drvenú rascu, majorán, mleté čierne korenie, soľ, červenú mletú papriku, trochu štipľavej papriky, kyslú smotanu a hladkú múku. Pripravíme si palacinky. Nakrájame cibuľku a orestujeme ju na olivovom oleji alebo na bravčovej masti. Pridávame nadrobno posekané mäso a všetky ostatné prísady. Opekáme dovtedy, kým zmes trochu nezbelie. Keď zbelie a pustí šťavu, dusíme asi 45 minút. Po vychladnutí vyberieme mäso a pomelieme ho. Výpek, ktorý nám ostal, zmiešame s kyslou smotanou a s trochou múky. Pomleté mäso dáme ako plnku do palaciniek. Palacinky uložíme na plech, trošku zalejeme pripravenou omáčkou a na 20 minút dáme do trúby zapiecť. Podávame samostatne alebo napríklad aj s ryžou.

Autor: Michal Herceg foto: olafBroeker

Živé vysielanie 11:02

Práve vysielame