Komárňanské rebelské recepty.
Čo si väčšinou dávate na raňajky? Niekto to má premyslené už deň vopred, ďalší beží hneď po zobudení do obchodu po čerstvé rožky, no mnohí z nás sa rozhodujú, až keď ráno nakuknú do chladničky. Čo špajza dala alebo čo ostalo zo včerajška. Aj podľa toho vyzerajú raňajky primášky Julky, v ktorých však nikdy nechýba opečený chlebík a vajíčka ako na praženicu. Jozefa Černeka z Komárna sa na recept pýtal Michal Herceg.
Raňajky primášky Julky
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na raňajky primášky Julky potrebujeme chlieb, najlepšie včerajší, vajíčka, trochu vegety, kúsky klobásy, kúsky šunky alebo toho, čo ostalo zo včerajška. Chlebík nasekáme na kocky a trochu ich opečieme, aby trochu stvrdli. Pridávame jemne opečenú šunku prípadne klobásu a zalejeme vajíčkom. Riadne zamiešame a urobíme vlastne klasickú hustú praženicu, ktorá je však mimoriadne výdatná.