Raňajky primášky Julky

Raňajky primášky Julky

Komárňanské rebelské recepty.

Čo si väčšinou dávate na raňajky? Niekto to má premyslené už deň vopred, ďalší beží hneď po zobudení do obchodu po čerstvé rožky, no mnohí z nás sa rozhodujú, až keď ráno nakuknú do chladničky. Čo špajza dala alebo čo ostalo zo včerajška. Aj podľa toho vyzerajú raňajky primášky Julky, v ktorých však nikdy nechýba opečený chlebík a vajíčka ako na praženicu. Jozefa Černeka z Komárna sa na recept pýtal Michal Herceg.

Raňajky primášky Julky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na raňajky primášky Julky potrebujeme chlieb, najlepšie včerajší, vajíčka, trochu vegety, kúsky klobásy, kúsky šunky alebo toho, čo ostalo zo včerajška. Chlebík nasekáme na kocky a trochu ich opečieme, aby trochu stvrdli. Pridávame jemne opečenú šunku prípadne klobásu a zalejeme vajíčkom. Riadne zamiešame a urobíme vlastne klasickú hustú praženicu, ktorá je však mimoriadne výdatná.

Autor: Michal Herceg foto: margenauer

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame