Susedia na dvore na Záhrebskej ulici v Bratislave pokrstili knižnú búdku

Susedia na dvore na Záhrebskej ulici v Bratislave pokrstili knižnú búdku

Minulá streda nám ponúkla v menších či väčších mestách možnosť vybrať si z pestrej škály podujatí, ktoré boli pripravené počas voľného dňa na oslavu prvého mája. Niektorí si však takého podujatia pripravili sami.

Už viac ako desať rokov aktívna komunita Susedia na dvore otvára v tento deň novú sezónu a tento rok v spoločnosti susedov strávila zaujímavé popoludnie aj Tatiana Šušková.
Ako jej povedala susedka Barbora Reháčková prísť mohol ktokoľvek a počas popoludnia kedykoľvek.

Susedia na dvore na Záhrebskej ulici v Bratislave pokrstili knižnú búdku I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Rodinu, ani susedov si nevyberáme záleží však na nás, aké vzťahy si s nimi vypestujeme. Susedia na dvore vo Vnútrobloku na Záhrebskej ulici v Bratislave sa začali lepšie spoznávať pred viac ako desiatimi rokmi, kedy toto občianske združenie spontánne vzniklo najskôr navštevovaním seniorov v Dennom stacionári, ktorý tiež sídlil na ich dvore.
Dnes majú za sebou nielen susedia, ale aj inštitúcie sídliace v blízkosti, na konte roky aktívnej spolupráce, desiatky rôznych podujatí a vzniku tradície nových aktivít. K tradíciám patrila aj knižná búdka, ktorá už ale na dvore doslúžila.

Susedia a staromestská knižnica sa ale postarali o to, aby ju nahradila nová. Tatiana Šušková zistila, že aj z krstu knižnej búdky sa môže stať malá susedská slávnosť.

Susedia na dvore na Záhrebskej ulici v Bratislave pokrstili knižnú búdku II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dúfame, že sme vás návštevou u Susedov na dvore na Záhrebskej ulici v Bratislave tak trochu aj inšpirovali k tomu, že niekedy stačí naozaj málo, aby sa naši susedia stali niečím viac ako len susedmi.

Autorka: Tatiana Šušková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame