Posolstvo behu

Posolstvo behu

Niekto vyhľadáva bežecké podujatia kvôli súmernej postave, iný kvôli „kondičke“, dobrej partii bežcov, či zážitkom. Janka Bleyová sa však počas nedeľňajšieho medzinárodného bežeckého podujatia presvedčila, že maratón môže odovzdávať nielen športovcom, ale i fanúšikom v uliciach Bratislavy aj zaujímavé posolstvo, za ktorým sa skrýva ušľachtilý ľudský čin. Hovorím o darcovstve a transplantáciách orgánov. Pacientov po transplantáciách, ktorí si tiež „vyfasovali štartovacie čísla“ prišiel povzbudiť hlavný transplantačný koordinátor MUDr. Martin Chrastina. Na otázku, či je spokojný s počtom odberov, zareagoval jemu vlastným spôsobom.

Posolstvo behu I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Nedeľa bola  nielen v znamení Svetového dňa zdravia, ale aj veľkého športového podujatia v Bratislave, pri ktorom padla magická hranica. Do maratónu sa totiž prihlásilo viac ako 10 tisíc bežcov. Pre lekárov transplantačných centier a pre ľudí po transplantácii nejakého životne dôležitého orgánu, však beh predstavoval niečo oveľa viac, ako „iba“ športový výkon. A „to viac, alebo, ak chcete, posolstvo behu“ sa vo zvuku snažila zachytiť Janka Bleyová.

Posolstvo behu II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Lenka Hvizdošová, ktorá už osem rokov žije s darovanou obličkou od otca Janke Bleyovej  včera povedala, že svoju časť maratónu bez problémov zabehla. Samozrejme, hrdá na svoj výkon  bola nielen ona, ale i lekári a najmä všetci v rodine.

Autorka: Janka Bleyová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame