Aká je minulosť a budúcnosť mobilnej komunikácie?

Aká je minulosť a budúcnosť mobilnej komunikácie?

Internetové pripojenie je súčasťou životov väčšiny z nás. Pracovať bez mobilného telefónu si tiež nevieme ani predstaviť. V ostatných rokoch však nastal obrovský rozvoj nových typov zariadení, tiež označovaných ako inteligentné objekty, z angličtiny smart objects. Na tému „Vie tvoj mobilný telefón o tebe viac, ako ty sám?" vo vedeckej cukrárni prednášal doktorand na Ústave informatiky SAV Ján Maťo. Oslovila ho Mária Babinská.

Aká je minulosť a budúcnosť mobilnej komunikácie? - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Mobily naše zázračné, už sme priam závislí od týchto malých spoločníkov. Aká cesta však predchádzala masovému používaniu mobilných telefónov? Vo vedeckej cukrárni v Centre vedecko-technických informácií odborníci so študentmi diskutovali na tému „Vie tvoj mobilný telefón o tebe viac, ako ty sám?" Mária Babinská oslovila Jána Zelenku z Ústavu informatiky SAV. Bola zvedavá na históriu mobilnej komunikácie.

Aká je minulosť a budúcnosť mobilnej komunikácie? - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Inteligentné priestory by nám mnohým mohli pomôcť, ale byť závislí od moderných technológií, to už nie je výhra. Pozerať sa neustále do malej obrazovky a nevšímať si nič naokolo? Často nám takto uniká podstata života...

Autorka: Mária Babinská Ilust. foto: andri333

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame