Detský muzikál Víla Štastenka

Detský muzikál Víla Štastenka

Ak vznikne amatérske muzikálové predstavenie, zvyčajne sa tak deje v rámci štúdia na základnej umeleckej škole.

Vytvoriť takýto projekt ako ekumenickú iniciatívu je výnimočná aktivita. Mladým kresťanom v Novom Meste nad Váhom a Starej Turej sa darí už tretí rok. Nácviky a predstavenia jednotlivých titulov spojili deti aj dospelých apoštolskej, evanjelickej i katolíckej cirkvi. Najnovšie pripravili pôvodný muzikál Víla Šťastenka. Počas generálky ich v Dome kultúry v Novom Meste nad Váhom navštívila Iveta Pospíšilová.

Detský muzikál Víla Štastenka - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


V pôvodnom muzikáli účinkuje osemnásť detí a dospelých. Pre väčšinu z nich nejde o prvú skúsenosť. Umelecky za prípravou a realizáciou stojí hudobníčka, dirigentka a skladateľka Mária Volárová, ktorá sa pod Javorinu presťahovala zo Zvolena. Tentoraz si k režijnej spolupráci prizvala aj Ivana Radošinského z Divadielka Galéria pri Mestskom kultúrnom a spoločenskom stredisku. Ivete Pospíšilovej porozprávali o svojej tvorivej záľube i práci na novom titule.

Detský muzikál Víla Štastenka - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Muzikál Víla Šťastenka už videli diváci v Novom Meste nad Váhom a v Novej Dubnici. V tomto roku sa predstaví aj v ďalších slovenských a českých mestách.

Autorka: Iveta Pospíšilová foto: GLady

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame