Moravany nad Váhom rozširujú vykurovanie drevenou štiepkou

Moravany nad Váhom rozširujú vykurovanie drevenou štiepkou

Rozvoj obce Moravany nad Váhom v okrese Piešťany cítia zreteľne nielen jej obyvatelia, ale všimne si ho aj pravidelný návštevník.

Pred dvoma rokmi obnovili námestie s dlažbou, novými svetelnými informačnými tabuľami a osvetlením. Vlani obec darovala do každého domu kompostér a kúpila okrem iného aj techniku na drvenie bioodpadu. Tak si dokáže sama vyrobiť štiepku, ktorú potom využíva pri vykurovaní niektorých objektov. Skúsenosti s kotolňou na drevenú štiepku majú už niekoľko rokov v tamojšej základnej a materskej škole. Ročná úspora asi 10 000 eur oproti vykurovaniu zemným plynom priviedla starostu Petra Hulmana k iniciatíve vybudovať ďalšiu kotolňu a vykurovať ďalšie objekty. Viac povedal Ivete Pospíšilovej.

Moravany nad Váhom rozširujú vykurovanie drevenou štiepkou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


V základnej škole budú v novom školskom roku otvárať dve triedy prvákov. Aj to svedčí o kvalite života v obci a o záujem bývať v nej. Všetky spomínané projekty v obci realizovali s využitím eurofondov. Ako povedal starosta Peter Hulman, najdôležitejší je nápad a potom už treba chodiť za jeho realizáciou a nenechať sa odradiť.

Autorka: Iveta Pospíšilová foto: geralt

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame