Európsky deň darcovstva a orgánových transplantácií

Európsky deň darcovstva a orgánových transplantácií

Viete, že dnešný deň je Európskym dňom darcovstva a orgánových transplantácií? Možno aj vy poznáte vo svojom okolí niekoho, kto žije vďaka transplantácii nejakého životne dôležitého orgánu. Je však tiež možné, že ste sa nad touto problematikou vôbec nezamýšľali. Aj preto Slovenská transplantologická spoločnosť nielen im, ale nám všetkým adresovala začiatkom roka osvetovú kampaň pod názvom „Sedem životov". A Rádio Regina sa jej spomedzi všetkých slovenských rádií venovalo ako prvé.

Európsky deň darcovstva a orgánových transplantácií - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Jeden človek môže darovaním srdca, pľúc, obličiek, pečene či pankreasu zachrániť život až siedmim ľuďom. Kampaň Sedem životov, ktorú iniciovala Slovenská transplantologická spoločnosť, vstupuje dnes pri príležitosti Európskeho dňa darcovstva a orgánových transplantácií do druhej fázy. Na niektoré aspekty problému darcovstva a transplantácií sa pozrela Janka Bleyová...

Európsky deň darcovstva a orgánových transplantácií - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


V súčasnosti je na Slovensku šesť pracovísk, v ktorých sa vykonávajú transplantácie orgánov: tri v Bratislave a po jednom v Banskej Bystrici, Košiciach a v Martine.

Autorka: Janka Bleyová foto: marionbrun

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame